2075 – Een terugblik op 50 jaar MMD

“Het voelde aan als vloeibaar worden,” mompelt de nu 80-jarige DVL terwijl hij onhandig tracht zijn tranen te verbergen. “Ik kon niet meer zijn wie ik was omdat ik niet meer bestond,” fluistert hij en kijkt weg van de camera’s.

Het is een van de vele getuigenissen die we konden optekenen op de 50ste verjaardag van de invoering van de MaandagMeditatieDag, de MMD zoals we die allemaal zo goed kennen. Het drastische en nooit geziene besluit om op wereldniveau een volledige dag op te offeren aan het mediteren stuitte in de beginjaren op groot verzet. Markten zouden ineenstorten, oorlogen zouden die dag willens nillens moeten ophouden, de economie zou onherstelbare schade lijden, verkeersongevalsspecialisten zouden die dag werkloos blijven. Kortom, de lijst van calamiteiten die de wereld zou overkomen door MMD was schier eindeloos.

“Opeens merkte ik dat er geen verschil was tussen mij en degene die ik achternazat in mijn tank,” getuigt een anonieme oud-strijder. “Na mijn vijfde meditatiemaandag ben ik op de dinsdag uit mijn vehikel gestapt, en ben er nooit meer terug in gestapt.” Hij was niet de enige, en hoewel het voor de meesten langer dan enkele weken duurde, werd het effect van MMD op de slagvelden toch na enkele maanden al zichtbaar. Desertie werd schering en inslag. “Ik weiger nog een wapen op te nemen tegen mezelf!” was de roep die weerklonk in de woesternijen van de oorlogsgebieden over de hele wereld.

Natuurlijk liep het hele proces niet over rozen: machtsgeile tirannen probeerden knarsetandend het proces tegen te houden dat zich onvermijdelijk scheen te voltrekken. En stilaan arriveert de mensheid nu op het punt dat niemand een halve eeuw geleden ooit voor mogelijk had geacht toen oorlogen eindeloos leken, elk land zich terugplooide op de oorlogseconomie, dictators de macht grepen en het einde van de mensheid nabij leek. Het was niet vijf voor, maar vijf over twaalf. Die herinnering aan de gruwel van het jaar 2025 moet onze meditatiemotivatie voor eeuwig levend houden.

De slogan”nooit meer oorlog”, zo lang een illusie, wordt werkelijkheid!

Gelukseconoom LR is duidelijk: “MMD was en is kosteloos en eenvoudig toe te passen, voor iedereen toegankelijk en oneindig uitbreidbaar tot DMD, op termijn misschien WMD. En het is ondertussen gebleken dat wij op de Meditatieloze Dagen zinvoller werk verrichten, om niet te spreken van de geweldstatistieken die dusdanig zijn gedaald dat zelfs politiekorpsen zich bezinnen over het zichzelf opheffen. En dan spreek ik nog niet over alle andere neveneffecten zoals een daling van de stijging wat betreft de gevreesde klimaatopwarming, en stijging van de dalingen op zoveel andere vlakken!”

“Ik wilde het niet,” zucht DVL als hij op die 50 jaar terugblikt. “Ik heb zo hard gevochten om het niet te zien en toen ik het zag, kon ik het nooit meer ont-zien: we zijn allen een, allen met elkaar verbonden door de oneindige navelstreng van het leven en de liefde.”

De volledige reportage met nog meer ontroerende getuigenissen is vanaf vandaag te bekijken op DMDvooriederswelzijn_vooraltijd. Wilt u ook getuigen? Dat kan! Aarzel niet en draag uw meditatiesteentje bij tot een steeds mooiere wereld!

Dit bericht werd geplaatst in amusement, wereld. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie